ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ

Αυτό το μπλόκ δημιουργήθηκε για να σας δώσει ιδέες για το σπίτι και τον κήπο, με υλικά κυρίος απο την φύση που μας προσφέρει απλόχερα .

Εδώ θα σας δώσουμε πληροφορίες για φυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας, παλιά αντικείμενα που με μια απλή εργασία μπορείτε να τα κάνετε σαν καινούρια και να δώσετε ένα διαφορετικό τόνο και ύφος στο σπίτι σας.

Σε λίγες μέρες θα δείτε εικόνες απο την ανακαίνιση ενός παλαιού ταλαιπωρημένου σπιτιού που σταδιακά θα αλλάζει.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ο Φοίνικας και η Ιστορία του και τα είδη


Ο φοίνικας είναι ενα φυτό που το βλέπουμε σε βίλες, επάυλεις,και σε σπίτια με με μεγάλους κήπους και γενικότερα σε σπίτια οικονομικα πλουσίων ανθρώπων, και δεν είναι τυχαίο. Αν δούμε την ιστορία του φοινικά θα καταλάβουμε το γιατί.
Πριν τρία χρόνια στην έρημο της Ιουδαίας, και συγκεκριμένα στα ερείπια του φρουρίου-παλατιού του Βασιλιά Ηρώδη, ανακαλύφθηκαν μερικοί σπόροι από φοίνικα. Οι επιστήμονες προσπάθησαν αν τους φυτέψουν για να δουν αν θα φυτρώσουν.
Προς μεγάλη τους έκπληξη οι σπόροι όχι μόνο φύτρωσαν αλλά το φυτό άρχισε να μεγαλώνει. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, ο μικρός φοίνικας έχει φτάσει σε ύψος το 1.5 μέτρα. Οι χουρμάδες σύμφωνα με την είδηση, την εποχή εκείνη αποτελούσαν εξαγώγιμο είδος και μάλιστα ήταν απεικονισμένοι σε νομίσματα της εποχής.
Επειδή οι επιστήμονες δεν επιθυμούσαν να καταστρέψουν τον σπόρο για να γίνει η χρονολόγησή του, περίμεναν, και όταν μεταφύτευσαν το φυτό σε μεγαλύτερη γλάστρα, συνέλεξαν τμήματα του περιβλήματος του σπόρου που ήταν σε διάφορα σημεία στις ρίζες του φυτού. Τα τμήματα αυτά εστάλησαν στην Ζυρίχη όπου μετά από χρονολόγηση, τους αποδόθηκε η ηλικία των 2000 ετών περίπου. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι εξαιρετικά ξηρές και θερμές συνθήκες διατήρησαν τον σπόρο σε καλή κατάσταση.
Πέρα αυτής της ιστορίας ο φοινικάς είναι ένα φυτό που πραγματικά δίνει άλλη όψη στον κήπο μας, μια αίσθηση αρχοντίας, που δεν θέλει ιδιαιτερη περιποίηση παράγει πολύ οξυγόνο και καθώς μεγαλώνει και κόβοντας τα παλιά φύλλα έχουμε την ίδια αίσθηση με το μπονζάι γιατί του δίνουμε εμείς την όψη που θέλουμε.
Είδη Φοινικών
Υπάρχουν περισσότερα από 2.500 είδη φοινίκων στα διαφορετικά μέρη του κόσμου και τα περισσότερα είναι διαθέσιμος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μερικά από τα πιό κοινά είδη που βρίσκονται στη Φλώριδα και Καλιφόρνια περιλαμβάνουν το βασιλικό φοίνικα της Φλώριδας, τους φοίνικες καρύδων και το φοίνικα ημερομηνίας Κανάριων νησιών.
Σύμφωνα με τη δομή των φύλλων, οι φοίνικες είναι ταξινομημένοι ως palmate ή ανεμιστήρας που διαμορφώνεται, pinnate ή φτερό που διαμορφώνεται και πτεροειδές. Ο μόνος φοίνικας κάτω από πτεροειδή είναι ο φοίνικας ουρών ψαριών που φέρνει το γένος Caryota. Ακόμα μια ταξινόμηση των φοινικών ονομάζεται για τη δυνατότητά τους να επιζήσουν των ακραίων καιρικών συνθηκών όπως το κρύο και την ξηρασία. Οι κρύοι σκληραγωγημένοι φοίνικες μπορούν να αντισταθούν τους πολύ κρύους χειμώνες και είναι ο πιό κοινός τύπος φοινικών που βρίσκεται στην Αμερική. Ο σκληραγωγημένος φοίνικας ξηρασίας μπορεί να επιζήσει πολύ στο νερό μικρών ποσοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου