ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ

Αυτό το μπλόκ δημιουργήθηκε για να σας δώσει ιδέες για το σπίτι και τον κήπο, με υλικά κυρίος απο την φύση που μας προσφέρει απλόχερα .

Εδώ θα σας δώσουμε πληροφορίες για φυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας, παλιά αντικείμενα που με μια απλή εργασία μπορείτε να τα κάνετε σαν καινούρια και να δώσετε ένα διαφορετικό τόνο και ύφος στο σπίτι σας.

Σε λίγες μέρες θα δείτε εικόνες απο την ανακαίνιση ενός παλαιού ταλαιπωρημένου σπιτιού που σταδιακά θα αλλάζει.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Γνωρίζει κανείς από πού πήρε το όνομά της η περιοχή Τζιτζιφιές ?


Η περιοχή Τζιτζιφιές πήρε το όνομά της απο το φυτό (φρούτο) τζιτζιφό,επειδή υπήρχάν πολλά τέτοιά δέντρα στην περιοχή αυτή.
Τι είναι τζιτζιφιά ? Η τζιτζιφιά είναι ένα δέντρο που μοίαζει οπτικά με την κορομηλιά, και αναπαράγεται το ίδιο έυκολα με αυτή(πέφτοντάς) το κουκούτσι αμέσος βγαίνει το φυτώριο).Ο καρπός είναι στο ίδιο μέγεθος με το κορόμηλο και γέυση του θυμίζει μήλο και χουρμά (ειδικά όταν ωριμάσει).
Την τζιτζιφία θα την βρούμε συχνά στην Κρήτη και την Πελοπόνησό όπου από εκεί μου την έφεραν. Ευδοκιμεί σε όλα τα έδάφη και καρπίζει τον μήνα Ιούλιο και η ωρίμανση του πραγματοποιειται τον Αύγουστό ή τον Σεπτέμβριο ανάλογα με το κλίμα.
θα πρότεινα ανεπιφυλακτά να φυτέυατε ένα τέτοιο δέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου