ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ

Αυτό το μπλόκ δημιουργήθηκε για να σας δώσει ιδέες για το σπίτι και τον κήπο, με υλικά κυρίος απο την φύση που μας προσφέρει απλόχερα .

Εδώ θα σας δώσουμε πληροφορίες για φυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας, παλιά αντικείμενα που με μια απλή εργασία μπορείτε να τα κάνετε σαν καινούρια και να δώσετε ένα διαφορετικό τόνο και ύφος στο σπίτι σας.

Σε λίγες μέρες θα δείτε εικόνες απο την ανακαίνιση ενός παλαιού ταλαιπωρημένου σπιτιού που σταδιακά θα αλλάζει.

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Μάρτιος Απρίλιος Μάιος εποχή για φύτεμα


Σε αυτούς τους τρείς υπέροχους ανοιξιάτικους μήνες είναι περίοδος που μπορούμε να να φυτέψουμε δέντρα,άνθη,κηπευτικά ,αλλά και για μεταφυτέυσεις δέντρων και λουλουδιών.
ΔΕΝΤΡΑ
Τα δέντρα που μπορούμε να φυτέψουμε αυτούς τους τρεις μήνες είναι από ξινά Λεμονιές,Πορτοκαλιές,Μανταρινιές και τα υπόλοιπα οπωροφόρα δέντρα Μηλιές,Κορομηλιές,Βερικοκιές,Αχλαδιές,Ροδακινιές,Μουσμουλιές καθώς και όλα τα καρποφόρα δέντρα Καρυδιές,Καστανιές,Φουντουκιές
Άνθη-Φυτά
Αυτούς τους μήνες είναι κατάλληλοι για το φύτεμα των περισσοτέρων ΑΝΘΕΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΩΝ εκτός αυτών που είναι σε βολβούς (όπως κρίνοι,ζουμπούλια κλπ) που φυτεύονται τον Οκτώβριο.
Τριανταφυλλιές,γαρυφαλιές,ορτανσίες,κατιφέδες,γιασεμιά,μπιγόνιες,γαρδένιες αυτούς τους μήνες όχι απλός ευδοκιμούν αλλά έχουν και μεγάλη αντοχή και ανθοφορία.
Κηπευτικά
Ο Απρίλης και ο Μάης και εφόσον ο καιρός είναι ζεστός είναι οι ιδανικοί μήνες για να φυτέψουμε τα κηπευτικά μας όπως ντομάτες,αγγούρια,πιπεριές,μελιτζάνες και γενικώς όλα τα κηπευτικά είδη που τρώμε το καλοκαίρι, που με συχνό πότισμα και κοπριά θα έχουμε μια εξαίρετη παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου