ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ

Αυτό το μπλόκ δημιουργήθηκε για να σας δώσει ιδέες για το σπίτι και τον κήπο, με υλικά κυρίος απο την φύση που μας προσφέρει απλόχερα .

Εδώ θα σας δώσουμε πληροφορίες για φυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας, παλιά αντικείμενα που με μια απλή εργασία μπορείτε να τα κάνετε σαν καινούρια και να δώσετε ένα διαφορετικό τόνο και ύφος στο σπίτι σας.

Σε λίγες μέρες θα δείτε εικόνες απο την ανακαίνιση ενός παλαιού ταλαιπωρημένου σπιτιού που σταδιακά θα αλλάζει.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Tριανταφυλλιές


Πως να φυτέψετε μια γυμνόριζη τριανταφυλιά

Αφού βεβαιωθούμε άτι το χώμα είναι έτοιμο (είναι άνοιξη και δεν έχει πάγο )αφαιρούμε την Τριανταφυλλιά από το σακουλάκι και την τοποθετούμε σε ένα κουβά με νερό ώστε να μουσκεψουνε οι ρίζες .
Σκάβουμε ένα λάκκο 30-50 πόντους βάθος και 60 πόντους πλάτος, αφού έχουμε ελαφρύνει το χώμα και απλώνουμε κοπριά στα πλάγια του λάκκου .
Απλώστε ελαφριά τις ρίζες της Τριανταφυλλιάς επάνω στο χώμα και προσέξτε να μην πολυ-ακουμπάνε οι ρίζες στην κοπριά.
Συμπληρώστε χώμα στο λάκκο προσεκτικά και πατήστε ελαφριά το πρόσθετο χώμα, ώστε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στις ρίζες(προσοχή το τμήμα του βλαστού που ξεκινάνε τα μπόλια να εξέχουν από το χώμα).
Γεμίστε καλά τον λάκκο με νερό σιγά σιγά και αφού κάτσει το νερό συμπληρώνουμε χώμα .
Συμβουλή
Ζεστά κλίματα: Όταν η βλαστική περίοδος αρχίσει σκάψτε ένα περιμετρικό αυλάκι γύρω από το λάκκο για να συγκρατείται το νερό στα ποτίσματα. Κρύα κλίματα: Προστατέψτε την τριανταφυλλιά από το κρύο ή τον ξερό αέρα καλύπτοντας τον κορμό του φυτού με χώμα σε σχήμα λόφου. Όταν περάσει η ψυχρή περίοδος μετατρέψτε τον λόφο σε αυλάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου